Korton Software onderdeel Total Specific Solutions

Nieuwegein, 1 april 2019. Total Specific Solutions zet met de acquisitie van Korton Software BV haar eerste stappen in het mobiliteits en personentransport domein.

Korton Software onderdeel Total Specific Solutions

Nieuwegein, 1 april 2019. Total Specific Solutions zet met de acquisitie van Korton Software BV, leverancier van softwareoplossingen voor mobiliteit specifiek gericht op doelgroepenvervoer, haar eerste stappen in het mobiliteits en personentransport domein. En zij versterkt haar portfolio van softwareoplossingen voor gemeenten die verantwoordelijk zijn voor het regelen van doelgroepenvervoer.

Korton Software richt zich met haar softwaresuite op vervoersbedrijven, regievoerders, gemeenten en zorgverzekeraars. Met het end-to-end mobiliteitsplatform Korton Regie kunnen alle facetten rondom de regie van vervoer gefaciliteerd worden, van registratie tot en met facturatie. Korton WinTax is een softwareoplossing voor het plannen van taxiritten en geeft klanten direct toegang tot alle benodigde informatie. Korton Personeelsplanner maakt het mogelijk voor een langere periode een personeelsplanning te realiseren en automatiseren, ook daar waar men veel te maken heeft met parttimers en wisselende werktijden. Deze oplossing wordt daarnaast gebruikt in zowel de vrijetijds- hospitalitysector, als de productiesector.

Patrice van Geffen, General Manager bij TSS: “Korton Software heeft net als TSS het doel om klanten succesvol te maken. Daarom sluit hun mobiliteitsoplossing zo goed bij TSS aan. Maandelijks worden miljoenen ritten verwerkt met de producten van Korton Software, waarmee Korton een toonaangevende speler is in de Nederlandse mobiliteitsmarkt. Wij kunnen veel van hen leren over hun sector en vergroten hiermee onze kennis van verschillende domeinen. En het geeft ons de kans om binnen bestaande klantengroepen, de gemeenten en zorgverzekeraars, ons aanbod uit te breiden en hen nog beter in hun softwarebehoeften te kunnen voorzien. Dit geldt zeker voor de gemeenten die het WMO en Leerlingenvervoer van hun burgers verzorgen. Korton Software blijft een zelfstandige business unit binnen TSS met Kevin Philippen als Managing Director.”

Bericht delen:

Peter Altevogt, CEO van Korton Group: “In meer dan 22 jaar is de Korton Group gegroeid tot een leidende speler op twee verschillende gebieden: aanbieder van mobiliteitsoplossingen en aanbieder van Managed Cloud Services. Voor Korton Group is nu de tijd aangebroken om te splitsen zodat zowel de software- als het IT-cloudbedrijf de juiste focus kunnen krijgen voor de volgende fase. Voor de softwareoplossingen hebben wij in TSS een bedrijf gevonden met dezelfde kernwaarden. En haar ‘Software for Life’ filosofie sluit goed aan bij de volgende fase van Korton Software. Met deze volgende stap en blik op de lange termijn is de toekomst voor de klanten en medewerkers van Korton Software geborgd. Als CEO van Korton Group zal ik mij verder focussen op de verdere groei van de Managed Cloud Services. Let’s go beyond!”

Total Specific Solutions (TSS)

Total Specific Solutions is een Europese toonaangevende onderneming voor business solutions, bestaande uit zelfstandige business units die elk vanuit hun eigen specialisatie producten en diensten leveren aan hun marktsegment. Deze marktexpertise stoelt in de meeste gevallen op decennia aan ervaring. De sectoren waarin TSS met name actief is zijn de lokale en centrale overheid, de zorg, retail, financiële dienstverlening en accountancy, juridische dienstverlening, de vastgoedmarkt, automotive en professionele verenigingen, de educatieve sector, de manufacturing markt en de hospitality sector. TSS is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc. Meer informatie op de website: www.totalspecificsolutions.com.