Inefficiënt roosteren

Een efficiënt rooster neemt werk uit handen

Waarom is Excel nog steeds één van de meest gebruikte tools voor het roosteren van personeel?

Excel, een favoriete softwaretool van velen. Ook wel het multifunctionele Zwitsers zakmes binnen de Microsoft Office familie genoemd. Het gebruik van deze tool voor het maken van personeelsroosters zou een helpende hand moeten bieden. In de praktijk blijkt dit echter snel een onoverzichtelijke en vaak tijdrovende taak.

Het is en blijft namelijk een statistisch overzicht. Wat doe je wanneer de planning wijzigt bij een plotseling verhoogde vraag of uitval van een medewerker? En hoe verwerk je extra gemaakte uren? Hoeveel handelingen dien je uit te voeren en hoeveel cellen dien je handmatig aan te passen?

Excel is niet de meest efficiënte wijze voor het optimaal roosteren van personeel. Dit moet en kan beter!

Slimmere manieren om veel efficiënter te roosteren

Met een ontspannen gevoel efficiënt roosteren vraagt om flexibiliteit zonder grenzen waarin wijzigingen direct aangebracht kunnen worden maar ook interactieve communicatie plaatsvindt met het personeel over beschikbaarheid en de gemaakte dienstroosters. Op deze manier kan er moeiteloos rekening gehouden worden met de wensen van de medewerkers.

Om planners werk uit handen te nemen en boetes te voorkomen, is een automatische controle op bedrijfsbeleid, arbeidstijdenwet en de cao een sterke wens. Onder andere het registreren en verantwoorden van gewerkte uren kost enorm veel tijd en is door handmatig werk erg foutgevoelig.

De tevredenheid behouden maar vooral optimaliseren onder planners, medewerkers maar ook klanten, vraagt om een slimme oplossing. Alle factoren van het roosterproces bundelen tot een digitaal management softwaresysteem, met één centrale doelstelling: het ontzorgen van organisaties op het gebied van de efficiënte inzet van medewerkers in relatie tot de factor tijd. Handmatige handelingen worden hiermee overbodig. Expertises, gewoonten en ervaringen uit diverse branches zijn gecombineerd in één oplossing.